U bent hier: De StichtingDoelstelling
Benefietavond Stichting vrienden van Tijs

De doelstellingen van de Stichting Vrienden van Tijs

Als Stichting willen wij een maatschappelijke verbinding realiseren om Duchenne Spierdystrofie op de kaart te zetten. Dit betekent voor ons Duchenne Spierdystrofie erkennen tot een ziektebeeld dat het waard is om voor te strijden. 

 

Naast het realiseren van naamsbekendheid in de vorm van maatschappelijk verbinding zetten wij ons ook in voor wetenschappelijk onderzoek.

We streven er naar om elk jaar een Tijstrapperteam aan de start van Duchenne Heroes te hebben staan. Hiermee staan we garant voor een bijdrage van 2500 euro per fietser.

 

Verder investeren we als Stichting actief in welzijn en kwaliteit voor jongens en mannen met Duchenne Spierdystrofie.
Dit heeft geleid tot de volgende investeringen in de afgelopen jaren:

 • Het bijdragen aan een Hocky toernooi voor de elektrische rolstoelhocky club de Red Drageons in 2013. Met een donatie van 1000 euro.
 • Een circus dag voor de kinderen van de mytylschool in Venlo waar drie jongens met Duchenne naar school gaan in 2014. Met een donatie van 1000 euro.
 • Het project Flextension voor het realiseren van een elektrische armsteun voor jongens en mannen met Duchenne Spierdystrofie. Met een donatie van 1500 euro in 2015.
 • Een rosltoelbus voor de Tyler middels een donatie van 1000 euro aan Stichting Tyler in 2016.
 • Een contactdag voor gezinnen met Duchenne uit de regio Limburg in 2013, een contactdag die opnieuw vorm zal krijgen in 2017.

Dit alles kunnen wij realiseren door het tal van acties die wij zelf initiëren zoals benefietconcerten, het podium voor Heroes, een wijnactie, sponsorlopen, een wafelactie, statiegeldactie, blikkenactie etc.
Maar nog te meer met de spontane donaties en initiatieven die voort komen uit onze eigen gemeenschap. Wij ervaren een enorme betrokkenheid van mensen die ons een warm hart toedragen.

 

 

 

 

 

Nieuws

 

Vrienden van Tijs @ Twitter

 • Fantastische opbrengst voor Stichting Duchenne Parent bij elkaar gebracht tijdens de kerstmarkt afgelopen woensdag… t.co/LwpkdxVs6c
  3 jaar geleden
 • Basisschool OJBS de Triolier organiseerde afgelopen woensdag hun 3 jaarlijkse kerstmarkt. Dit jaar ging de opbrengs… t.co/yUOVLCVxdc
  3 jaar geleden
 • Duchenne spierdystrofie neemt in een versneld tempo al je vanzelfsprekende dagelijkse functies af. Dit maakt dat ki… t.co/EK8mobNKc4
  3 jaar geleden